HARP EXPLOSION Thee One Man Band - press materijal


Djeke Igor - Iggy, frontmen nekadašnje vinkovačke garage grupe Thee Knuckleheads, prvi se put kao one man band predstavio publici u 7. mjesecu 2009. i od tada je svoj projekat predstavio mnogim hrvatskim i regionalnim klubovima.

O čemu se točno radi ?
Harp Explosion je svojevrstan spoj tradicionalnog sa modernim, gdje s jedne strane Iggy koristi prljavu usnu harmoniku i vokal a sa druge strane digitalne efekte, loopove i ritmove. Sve zajedno zapakirano je u garage-blues repertoar koji se sastoji od autorskih stvari i manje poznatih obrada a popraćeno je audio trailerima filmova iz 50-ih i 60-ih i video zidom ukoliko klub ili bar ima projektor.

Godinu dana nakon nastanka projekta Iggy objavljuje online live albume, gostuje na raznim kompilacijama i snima studijske albume u kućnoj produkciji nazvanoj Dirty Harp Records. http://dirtyharprecords.blogspot.com/

Iggy je inače i redovni sudionik blues harp festivala, voditelj glazbenih radionica usne harmonike a gostovao je i na albumima poznatih regionalnih garage bendova (The Babies, Erotic Biljan & His Heretics, Gatuzo, S.U.S.…). Kraće vrijeme sudjelovao je i u two man blues projektu Dity Old Harp Talk i u vinkovačkim reggae-dub bendu Sopotopot.
Za eventualne one man band svirke ili online tečaj usne harmonike možete ga kontaktirati na igordjeke@hotmail.com


Harp Explosion diskografija:

Harp Explosion – Bootleg Explosion Vol.1 – Dirty Harp Records 2010.

Harp Explosion – In 5, 4, 3, 2, 1. - Dirty Harp Records 2010

Razni izvođači – It Came From the Garage – Wombat Records 2010.

Harp Explosion – Bootleg Explosion Vol.2 – Dirty Harp Records 2010.

Razni izvođači – BlueSax! Live Season 2009/10 – Spona 2011.

Harp Explosion – Take Cover - Dirty Harp Records 2011.

Thee One Man Web: