Online radionica usne harmonike putem web kamere

Online tečaj dostupan je svima a zamišljen je tako da iz udobnosti svoga doma putem video poziva dobijate poduke i informacije iz ponuđenih 12 poglavlja tečaja.:

1. povijest i teorija
2. disanje i ritam
3. sviranje pojedinačnog tona
4. savijanje tonova
5. ručne tehnike i efekti
6. akordi, fraze i rifovi
7. train varijacije
8. blues ljestvica
9. sviranje unutar blues progresije
10. ozvučeno sviranje
11. korištenje gitarskih efekata
12. servisiranje harmonike

Kako funkcionira tečaj ?

1. Kupite diatonsku usnu harmoniku (10 rupa). Moja preporuka je Hohner Special 20 iz A dura ili bilo koji drugi model koji ne košta ispod 120 kn.
2. Nabavite web kameru i instalirate Skype, program za besplatne video pozive koji možete besplatno skinuti sa www.skype.com
3. Kontaktirate me putem mejla na igordjeke@hotmail.com i dogovorite termin a ja vam pošaljem potrebne skripte i svoje skype podatke.
4. Nakon toga tečaj može početi.

Harp on & vidimo se online...

Igor Djeke - Iggy
IGGY O USNOJ HARMONICI
Izvor: http://www.myspace.com/radionicausneharmonike

Često je zovu malim instrumentom velikih mogućnosti. Malih je dimenzija pa ju možete ponjeti u džepu i svirati na vrhu planine, u zatvorskoj ćeliji ili u space shuttle-u kao što je to i Neil Armstrong učinio...
Originalno proizvedena u Njemačkoj, postala je narodni instrument na kojem se svirala polka ali je ubrzo emigrirala u Ameriku i inspirirala nadarene glazbenike koji su joj udahnuli novi život. Otkrili su nebrojene mogućnosti tog maloga instrumenta koje tada nisu bile poznate ni proizvođaču i time dokazali da usna harmonika nije igračka nego instrument koji može biti ravnopravan drugim instrumentima.
Danas je usna harmonika zastupljena u svim glazbenim pravcima i zadnjih godina doživljava svoju malu revoluciju.

Kroz tri stoljeća ovaj tradicionalni instrument bio je podvrgnut raznim modifikacijama i promjenama ali je na kraju ipak uspio zadržati svoj izvorni oblik, tako da se današnje harmonike ne razlikuju od harmonika iz 1800-tih.
S druge se strane način na koji su ljudi prenosili svoje znanje i promovirali instrument sa evolucijom tehnologije više približio ljudima i to najviše putem medija zvanog internet, koji je srušio sve nam poznate granice i barijere.
Biti usnoharmonikaš je prilično usamljen poziv jer nije toliko zastupljen instrument poput gitare, pa je i meni do pojave interneta bilo prilično teško doći do bilo kakvih savjeta ili informacija. 2005. otvorio sam Harp Player, blog o usnim harmonikama koji je još uvijek jedina stranica takve tematike na prostorima ex yu, a motiv za otvaranjem je bio upravo povezivanje s drugima. Od online poznanstava stvorila su se i poznanstva u živo, organizirali harmonika festivali i radionice usne harmonike.
Sve je to dosta doprinjelo razvoju harmonika scene na ovim prostorima a sljedeći korak je upravo ovaj online tečaj usne harmonike.

Na online tečaj odlučio sam se iz nemogućnosti da češće radim grupne radionice po drugim gradovima jer zahtijevaju organizaciju i dosta slobodnog vremena što je kod online tečaja skroz pojednostavljeno i dostupno svima.

Vidimo se na tečaju,

Iggy